DE JUISTE KEUZE ! Klik info

Seminars in 2019: Basis en Gevorderden. exacte data: klik op CURSUSINFORMATIE!

20 03 2019 Myofasciale Pijn en Dry Needling Gevorderdencursus 2019 à € 2250,00

Docenten Myofasciale Pijn Seminars

De seminars worden verzorgd i.s.m. Myopain Seminars, Bethesda, MD, USA en de volgende docenten werken er aan mee:

 

 • Betty Beersma

  Betty Beersma


  Betty Beersma studeerde af aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen in 1986. Deed aanvullend de opleiding Manuele therapie Eindhoven (Stichting Opleiding Manuele Therapie) (1992). Werkte van 1986 tot 2002 in een particuliere praktijk in Groningen.

  Vanaf 2002 is zij werkzaam in en sinds 2010 mede-eigenaar van de Praktijk voor Nek-, Schouder- en Armklachten te Groningen.

  In 2006 behaalde zij de “Myopain Seminars Certification for Dry Needling (Groningen/Bethesda, USA). Voorts is zij actief als instructeur bij diverse cursussen betreffende myofasciale klachten. (Myofasciale Pijn Seminars Groningen, NPI (Nederlands Paramedisch Instituut), Myopain Seminars Bethesda; cursus Dubai).

  Medeauteur van het deel over nek- schouderklachten in het boek “Trigger Point Dry Needling, an evidenced and clinical-based approach”.

  Volgt bij- en nascholingscursussen op gebied van myofasciale klachten.

  Zij volgde het International Myopain Congres in 2010 in Toledo, Spanje en in 2013, Seattle, USA.

  Zij is mede organisator van het Eerste Nederlandse Myofasciale Pijncongres (www.pijncongresgroningen.nl) dat op 1 november 2014 heeft plaatsgevonden in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

  Zij is lid van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie( KNGF), de Nederlandse vereniging voor Manuele therapie(NVMT) en de International Myopain Society.

  View Profile
 • Jo Franssen

  Jo Franssen


  Jo Franssen studeerde af aan de SUPA (Stichting Utrechtse Paramedische Academie) in 1975.

  Hij volgde aanvullend de opleiding Anglo-Dutch college of Acupuncture in Hilversum (1981). Na een korte periode in een particuliere praktijk in Maastricht, werkte hij van 1977 tot 1983 in het Academisch Ziekenhuis Groningen op de afdelingen Interne Geneeskunde en Psychiatrie.

  Sinds 1984 werkt hij in de praktijk voor nek-, schouder- en armklachten. Hij is met name geïnteresseerd in myofeedback, hoofdpijn, migraine en aangezichtsklachten.

  Hij is auteur van het “Handboek voor oppervlakte-elektromyografie (1995)” . Hij behaalde de “National qualification in trigger point needling” (Dublin 2006) en is gecertificeerd door de Myopain Seminars, Bethesda,MD, USA.

  Hij is cursusleider bij het Nederlands Paramedisch Instituut bij de cursussen Oppervlakte “elektromyografie” en “het myofasciaal pijn syndroom”. Daarnaast is hij mede-oprichter en docent bij de cursussen “het myofasciaal pijn syndroom” van de Myofasciale pijn seminars Groningen en docent bij de schoudercursus van het onderwijscentrum NSA te Groningen.

  Hij is mede-auteur van het artikel Myofascial Trigger Points:An evidence-based Review. JMMT 2007 waarvoor een OPTP award for exellence werd ontvangen.

  Hij is mede organisator van het Eerste Nederlandse Myofasciale Pijncongres (www.pijncongresgroningen.nl) dat op 1 november 2014 plaats heeft gevonden in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

  View Profile
 • Margriet Eleveld

  Margriet Eleveld


  Margriet Eleveld studeerde af aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen (1994).

  Zij deed aanvullend de opleiding Orthopedische Geneeskunde (Cyriax Delft, 1998). Heeft ervaring opgedaan in particuliere praktijken en ziekenhuizen in binnen- en buitenland (Zwitserland, Duitsland en Engeland).

  Zij heeft zich sinds 2001 verdiept in de behandeling van schouderproblematiek, chronische pijn en myofasciale pijn. Ze volgde de cursus fysiotherapie bij patienten met chronische pijn (N.P.I.), de cursus NSA (Dr. J.D. Stenvers) in 2001 en de bijbehorende nascholingsdagen (2003).

  Zij behaalde in 2006 het certificaat 'myopain seminars certification for dry needling' (Groningen/Bethesda, USA)'.

  Zij werkt sinds 2001 in de praktijk voor nek-, schouder- en armklachten. Sinds 2010 is zij mede eigenaar van deze praktijk. Naast haar werkzaamheden als fysiotherapeute in de praktijk voor nek-, schouder- en armklachten is zij sinds 2007 werkzaam als praktijkdocent bij diverse cursussen betreffende myofasciale pijnklachten van Myofasciale Pijn Seminars Groningen en het N.P.I.

  Margriet is mede-auteur van meerdere artikelen zoals "casuistiek; multidisciplinaire samenwerking bij de diagnostiek en behandeling van een schoudertrauma" (Sportfsyiotherapie in beeld, 2002). Voor overige artikelen, gepubliceerd door onze medewerkers zie: www.praktijknsa.nl.

  In 2007 nam ze deel aan het International Myopain Congres in Washington. In 2010 bezocht ze het IMC te Toledo, Spanje en in 2013 het IMC te Seattle, USA.

  View Profile
 • Matthijs Luitjes

  Matthijs Luitjes


  Matthijs Luitjes studeerde in 2006 af als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool van Groningen. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als algemeen fysiotherapeut in de gezondheidszorg, legt hij zich nu meer toe op het behandelen van nek-, schouder- en armklachten. Hij is zeer enthousiast over het behandelen van myofasciale pijnklachten met behulp van triggerpoint therapie, w.o. dry needling en heeft de effectiviteit hiervan ervaren. De afgelopen jaren heeft hij zijn kennis vergroot op het gebied van myofasciale pijn door het volgen van de cursus myofasciale pijn en behaalde in 2010 de “myopain certification for dry needling” te Groningen.

  In 2012 heeft hij de cursus “Schouderklachten” van Dr. J.D. Stenvers in Groningen gevolgd.

  Hij is sinds april 2012 werkzaam in de praktijk voor nek-, schouder- en armklachten. Sinds juni 2014 is hij mede eigenaar van de praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en docent bij MPS Groningen.

  In 2013 bezocht hij het internationale Myopain congres in Seattle (US).

  Matthijs is mede organisator van het Eerste Nederlandse Myofasciale Pijncongres (www.pijncongresgroningen.nl) dat op 1 november 2014 plaats heeft gevonden in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Vanaf die dag nam hij plaats in de Dutch Chapter (www.dutchmyopain.nl) van de International Myopain Society (www.myopain.org).

  View Profile
 • Jan Dommerholt

  Jan Dommerholt


  Dr. Jan Dommerholt is fysiotherapeut in Bethesda, MD, een voorstadje van Washington, DC in Amerika. Hij is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Arnhem. Na een korte werkervaring in een particuliere praktijk in Elst, vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij werkte in het Washington Hospital Center en een aantal fysiotherapie en pain medicine praktijken. Van 1990 tot 1995 was hij Director of Clinical Operations van het National Rehabilitation Hospital. Van 1995 tot 2006 was hij verbonden aan een interdiscipinair pijn management centrum. Hij studeerde Performing Arts Medicine aan New York University in New York City en in 1996 voltooide een Master opleiding in Biomechanische Trauma en in Health Care Administration aan Lynn University in Boca Raton, Florida. In 2009 verkreeg hij zijn Doctoraat in Fysiotherapie van de University of St. Augustine in Health Sciences. Hij is nu bezig met een PhD studie aan de Universiteit van Aalborg in Denemarken. In 2006 heeft hij zijn eigen fysiotherapie praktijk opgericht gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van patiënten met chronische pijn, myofasciale pijn, Ehlers Danlos Syndroom, en whiplash. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de fysiotherapeutische behandeling van musici. Dr. Dommerholt heeft 4 boeken gepubliceerd over myofasciale pijn en dry needling, bijna 60 hoofdstukken in medische en fysiotherapeutische boeken, en bijna 100 artikelen in de wetenschappelijke literatuur. Hij is een reviewer voor 20 verschillende medische en fysiotherapie tijdschriften en lid van de redactie van o.a. de Journal of Manual and Manipulative Therapy en de Journal of Movement Therapy. In 2014 werden zijn bijdragen aan de groei en praktijk van fysiotherapie erkent door de American Physical Therapy Association, die hem de prestigieuze Henry O. and Florence P. Kendall Practice Award toekende.

  Learning Objectives

  1. Myofascial pijn is een van de meest voorkomende musculoskeletale pijn problemen.
  2. Dry needling is een effectieve evidence-informed behandelmethode.

  View Profile
 • Hans Zaagsma

  Hans Zaagsma


  Prof. Dr. J. Zaagsma is emeritus hoogleraar Farmacologie en Farmacotherapie aan de Rijksuniversteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in de receptorfarmacologie van neurotransmitters. Als gastdocent zal hij inleidende colleges verzorgen over:

  ‘De Fysiologie en Pathofysiologie van het Myofasciale Triggerpoint’.

   

  View Profile