De Cursus

Wat ga je leren?

  • Dry needling
  • Effectief en veilig behandelen
  • Pathofysiologie van myofasciale triggerpoints
  • Wetenschappelijke evidentie
  • Uitgebreide differentiaaldiagnostiek

Dry needling op topniveau

In onze cursussen leer je dry needling op topniveau. Een uitgebreide differentiaaldiagnostiek en goede behandelvaardigheden zijn daarbij onmisbaar.

Na het volgen van onze cursussen heb je diepgaande kennis opgedaan van de onderliggende pathofysiologie van myofasciale pijn en triggerpoints. Dit leidt tot vaardige gecertificeerden die uitblinken qua diagnostiek en behandeling van myofasciale pijn.

De gevorderden cursus wordt afgerond met een theorie en praktijk examen. Zo weten we zeker dat de kwaliteit waar we voor staan, wordt gewaarborgd. Een goed opgeleide behandelaar: prettig voor je patienten en je eigen werkplezier!

Dr. David G. Simons

When the MTrPs are identified and treated effectively early, it can completely eliminate the development of a disastrous chronic pain condition that is incomparably more difficult to treat. I welcome this opportunity to enthusiastically endorse the Myofasciale Pijn Seminars Groningen. I am deeply impressed and delighted with the leadership, competence, and determination that Carel Bron and Jo Franssen - in close cooperation with Jan Dommerholt (Myopain Seminars, Bethesda, USA) have demonstrated.

Jan Dommerholt

Dry needling is meer dan alleen maar het plaatsen van naalden. Dry needling vereist studie van neurofysiologie, pijnwetenschappen en anatomie. MPS is de enige cursusaanbieder in Nederland die aan alle eisen voldoet en cursisten opleidt tot volwaardig "dry needler."

In samenwerking met:

De docenten

Jo Franssen studeerde af aan de Utrechtse Paramedische Academie in 1975 en in 1981 aan de Anglo-Dutch college of Acupuncture. Hij is sinds 1984 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut en sinds 2002 bij Myofasciale Pijn Seminars waarvan hij medeoprichter is.

Jo Franssen

Docent

Matthijs Luitjes studeerde in 2006 af als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool van Groningen. Sinds 2012 is hij werkzaam bij de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten. In 2014 startte hij als docent bij Myofasciale Pijn  Seminars. 

Matthijs Luitjes

Docent

Betty Beersma studeerde af in 1996 aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen en in 1992 aan de opleiding Manuele Therapie Eindhoven (SOMT). Zij is sinds 2002
werkzaam in de Praktijk voor nek-,
schouder- en armklachten en sinds 2004 docente bij de Myofasciale Pijn Seminars. 


Betty Beersma

Docent

Dr. Jan Dommerholt is fysiotherapeut in Bethesda, MD. Hij is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Arnhem. Hij studeerde Performing Arts Medicine aan New York University in New York City en in 1996 voltooide een Master opleiding in Biomechanische Trauma en in Health Care Administration aan Lynn University in Boca Raton, Florida. In 2009 verkreeg hij zijn Doctoraat in Fysiotherapie van de University of St. Augustine in Health Sciences. Hij is oprichter en president van Myopain Seminars (USA).

Jan Dommerholt

Docent

Margriet Eleveld studeerde af aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen in 1994. Zij is sinds 2001 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en sinds 2004 docente bij Myofasciale Pijn Seminars.

  Margriet Eleveld

Docent

Prof. Dr. J. Zaagsma is emeritus hoogleraar Farmacologie en Farmacotherapie aan de Rijksuniversteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in de receptorfarmacologie van neurotransmitters.


Prof. Dr. J. Zaagsma

Docent

Masterclass met Jan Dommerholt heeft plaatsgevonden op 04-04-2022 (datum volgend jaar nog niet bekend)


MASTERCLASSES

Naast de driedaagse dry needling modules DN-1, DN-2 en DN-3 biedt MPS-Groningen ook Masterclasses aan, bedoeld voor gediplomeerde en gecertificeerde cursisten die het gehele dry needling programma bij ons hebben gevolgd. In deze Masterclasses worden bij veel voorkomende klachtenpatronen de behandeling middels dry needlen uitgediept zowel theoretisch als praktisch. Voor de Masterclasses worden gastdocenten ingehuurd, die thuis zijn in myofasciale pijn en triggerpoint dry needling en die een ruime expertise hebben in de gepresenteerde problematiek.

Op 4 april 2022 was onze gastspreker Dr. Jan Dommerholt fysiotherapeut in zijn praktijk te Bethesda, en oprichter van Myopain Seminars die cursussen over de hele wereld verzorgt.                                    

NIEUW! DE MEEST COMPLETE NEGENDAAGSE DRY NEEDLING CURSUS

De vernieuwde 9-daagse dry needling certificeringscursus van Myofasciale Pijn Seminars te Groningen wordt twee keer per jaar gegeven en is van start gegaan in het voorjaar 2021.
In de drie blokken DN-1, DN-2 en DN-3 van elk drie dagen wordt de dry needling techniek in opklimmende moeilijkheidsgraad gedemonstreerd en onder supervisie geoefend. Na het doorlopen van deze 9 dagen is men in staat 150 spieren veilig en effectief te prikken.

Dry Needling Certificeringscursus DN-1


De theoretische basis van myofasciale pijn en disfunctie en de basisprincipes van dry needling worden besproken aan de hand van recente inzichten uit de pijnwetenschappen,  myofasciaal triggerpoint onderzoek en klinische studies. De behandeling van de 15 meest klinische relevante MTrPs in spieren verdeeld over het hele lichaam worden - na het aanleren van de priktechniek op een dummy - gedemonstreerd en op elkaar geoefend.

Cursisten die in het verleden bij MPS-Groningen de basiscursus hebben gevolgd kunnen deze DN-1 module overslaan.


Prijs:

€990,-


Data 2022:


22-23-24 september 2022


Data 2023:


09-10-11 februari 2023


7-8-9 september 2023Accreditatiepunten :

KNGF: 47 punten en/of Keurmerk: 30 punten

Dry Needling Certificeringscursus DN-2


Bij het dry needlen van een zeventigtal  spieren in het bovenlichaam m.u.v. de kaakmusculatuur  wordt aandacht gegeven aan de anatomie, de symptomatologie en de voor elke spier specifieke oorzakelijke en klachtenonderhoudende factoren.


Prijs:
€990,-


Data 2022:


06-07-08 oktober 2022


Data 2023:


9-10-11 maart 2023


5-6-7 oktober 2023Accreditatiepunten:

 KNGF 56 punten en/of Keurmerk: 30 punten

Dry Needling Certificeringscursus DN-3


Zestigtal spieren in romp, heup en benen en de kaakmusculatuur wordt gedoceerd door Jan Dommerholt oprichter van de Myopain Seminars (Bethesda in US) en een autoriteit  in dit vakgebied met vele publicaties op zijn naam.  


Prijs:
€1175,-

 

Data 2022:


01-02-03 november en examen 26 november 2022


Data 2023:


13-14-15 april  en examen 13 mei 2023


9-10-11 november en examen 9 december 2023Accreditatiepunten:

 KNGF 54 punten en/of Keurmerk: 34 punten