De Cursus

Wat ga je leren?

Dry needling

Effectief en veilig behandelen

Pathofysiologie van myofasciale triggerpoints

Wetenschappelijke evidentie

Uitgebreide differentiaaldiagnostiek

Dry needling op topniveau

In onze cursussen leer je dry needling op topniveau. Een uitgebreide differentiaaldiagnostiek en goede behandelvaardigheden zijn daarbij onmisbaar. Na het volgen van onze cursussen heb je diepgaande kennis opgedaan van de onderliggende pathofysiologie van myofasciale pijn en triggerpoints. Dit leidt tot vaardige gecertificeerden die uitblinken qua diagnostiek en behandeling van myofasciale pijn. De gevorderden cursus wordt afgerond met een theorie en praktijk examen. Zo weten we zeker dat de kwaliteit waar we voor staan, wordt gewaarborgd. Een goed opgeleide behandelaar: prettig voor je patienten en je eigen werkplezier!

In samenwerking met:

When the MTrPs are identified and treated effectively early, it can completely eliminate the development of a disastrous chronic pain condition that is incomparably more difficult to treat. I welcome this opportunity to enthusiastically endorse the Myofasciale Pijn Seminars Groningen. I am deeply impressed and delighted with the leadership, competence, and determination that Carel Bron and Jo Franssen - in close cooperation with Jan Dommerholt (Myopain Seminars, Bethesda, USA) have demonstrated.
Dr. David G. Simons
Dry needling is meer dan alleen maar het plaatsen van naalden. Dry needling vereist studie van neurofysiologie, pijnwetenschappen en anatomie. MPS is de enige cursusaanbieder in Nederland die aan alle eisen voldoet en cursisten opleidt tot volwaardig "dry needler."
Jan Dommerholt

De docenten

Jo Franssen studeerde af aan de Utrechtse Paramedische Academie in 1975 en in 1981 aan de Anglo-Dutch college of Acupuncture. Hij is sinds 1984 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut en sinds 2002 bij Myofasciale Pijn Seminars waarvan hij medeoprichter is.
Jo Franssen
Docent
Betty Beersma studeerde af in 1996 aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen en in 1992 aan de opleiding Manuele Therapie Eindhoven (SOMT). Zij is sinds 2002 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en sinds 2004 docente bij de Myofasciale Pijn Seminars.
Betty Beersma
Docent
Margriet Eleveld studeerde af aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen in 1994. Zij is sinds 2001 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en sinds 2004 docente bij Myofasciale Pijn Seminars.
Margriet Eleveld
Docent
Dr. Jan Dommerholt is fysiotherapeut in Bethesda, MD. Hij is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Arnhem. Hij studeerde Performing Arts Medicine aan New York University in New York City en in 1996 voltooide een Master opleiding in Biomechanische Trauma en in Health Care Administration aan Lynn University in Boca Raton, Florida. In 2009 verkreeg hij zijn Doctoraat in Fysiotherapie van de University of St. Augustine in Health Sciences. Hij is oprichter en president van Myopain Seminars (USA).
Jan Dommerholt
Docent

Masterclasses / Nascholingsdagen 

MASTERCLASSES

Naast de driedaagse dry needling modules DN-1, DN-2 en DN-3 biedt MPS-Groningen ook Masterclasses of Nascholingsdagen aan, bedoeld voor gediplomeerde en gecertificeerde cursisten die het gehele dry needling programma bij ons hebben gevolgd. 

 Op maandag 4 maart en woensdag 6 maart 2024 hebben wij onze jaarlijkse MASTERCLASS DRY NEEDLING gehouden op de voor jullie bekende locatie in Groningen aan Laan Corpus den Hoorn 300 te Groningen.

Een must voor een ieder die wil bijblijven in dit razend snel ontwikkelend kennisgebied en tevens voor degene die zijn praktische vaardigheden betreffende dry needling wil toetsen en bijspijkeren.

Gastdocenten waren dit jaar Jan Dommerholt voor beide dagen en voor woensdagmiddag tevens een extra gastspreker: James Huddleston Slater, tandarts-Gnatholoog.
Deze laatste heeft zijn expertise als tandarts-gnatholoog met ons gedeeld.
Tevens heeft hij aandacht besteed aan het behandelen middels dry needling van de kaakmusculatuur.

6 accreditatiepunten

 

NIEUW! DE MEEST COMPLETE NEGENDAAGSE DRY NEEDLING CURSUS

De vernieuwde 9-daagse dry needling certificeringscursus van Myofasciale Pijn Seminars te Groningen wordt twee keer per jaar gegeven en is van start gegaan in het voorjaar 2021.
In de drie blokken DN-1, DN-2 en DN-3 van elk drie dagen wordt de dry needling techniek in opklimmende moeilijkheidsgraad gedemonstreerd en onder supervisie geoefend. Na het doorlopen van deze 9 dagen is men in staat 150 spieren veilig en effectief te prikken.

Dry Needling Certificeringscursus DN-1

De theoretische basis van myofasciale pijn en disfunctie en de basisprincipes van dry needling worden besproken aan de hand van recente inzichten uit de pijnwetenschappen, myofasciaal triggerpoint onderzoek en klinische studies. De behandeling van de 15 meest klinische relevante MTrPs in spieren verdeeld over het hele lichaam worden – na het aanleren van de priktechniek op een dummy – gedemonstreerd en op elkaar geoefend.

Cursisten die in het verleden bij MPS-Groningen de basiscursus hebben gevolgd kunnen deze DN-1 module overslaan.

Data 2024:

5-6-7 september 2024

Prijs: € 990,-

Data 2025:

 6-7-8 februari 2025

en

4-5-6 september 2025

Prijs: 1095,-

Kwaliteitshuis Fysiotherapie 

27 punten

Data, prijzen en inschrijven

Dry Needling Certificeringscursus DN-2

Bij het dry needlen van een zeventigtal spieren in het bovenlichaam m.u.v. de kaakmusculatuur wordt aandacht gegeven aan de anatomie, de symptomatologie en de voor elke spier specifieke oorzakelijke en klachtenonderhoudende factoren.

Data 2024:

Prijs: € 990,-

3-4-5 oktober 2024

Data 2025:

2-3-4 oktober 2025

Prijs:  1095,-

Kwaliteitshuis Fysiotherapie

27 punten

Data, prijzen en inschrijven

Dry Needling Certificeringscursus DN-3

Zestigtal spieren in romp, heup en benen en de kaakmusculatuur wordt gedoceerd door Jan Dommerholt oprichter van de Myopain Seminars (Bethesda in US) en een autoriteit in dit vakgebied met vele publicaties op zijn naam.

Data 2024:

7-8-9 november 2024 incl. examen zaterdag 14 december 2024

Prijs: 1175,-

Data 2025:

6-7-8 november 2025 incl. examendag  zaterdag 13 december 2025

Prijs: 1195,-

Kwaliteitshuis Fysiotherapie 

27 punten

Data, prijzen en inschrijven
Meer informatie