De Cursus

Wat ga je leren?

Dry needling

Effectief en veilig behandelen

Pathofysiologie van myofasciale triggerpoints

Wetenschappelijke evidentie

Uitgebreide differentiaaldiagnostiek

Dry needling op topniveau

In onze cursussen leer je dry needling op topniveau. Een uitgebreide differentiaaldiagnostiek en goede behandelvaardigheden zijn daarbij onmisbaar. Na het volgen van onze cursussen heb je diepgaande kennis opgedaan van de onderliggende pathofysiologie van myofasciale pijn en triggerpoints. Dit leidt tot vaardige gecertificeerden die uitblinken qua diagnostiek en behandeling van myofasciale pijn. De gevorderden cursus wordt afgerond met een theorie en praktijk examen. Zo weten we zeker dat de kwaliteit waar we voor staan, wordt gewaarborgd. Een goed opgeleide behandelaar: prettig voor je patienten en je eigen werkplezier!

In samenwerking met:

When the MTrPs are identified and treated effectively early, it can completely eliminate the development of a disastrous chronic pain condition that is incomparably more difficult to treat. I welcome this opportunity to enthusiastically endorse the Myofasciale Pijn Seminars Groningen. I am deeply impressed and delighted with the leadership, competence, and determination that Carel Bron and Jo Franssen - in close cooperation with Jan Dommerholt (Myopain Seminars, Bethesda, USA) have demonstrated.
Dr. David G. Simons
Dry needling is meer dan alleen maar het plaatsen van naalden. Dry needling vereist studie van neurofysiologie, pijnwetenschappen en anatomie. MPS is de enige cursusaanbieder in Nederland die aan alle eisen voldoet en cursisten opleidt tot volwaardig "dry needler."
Jan Dommerholt

De docenten

Jo Franssen studeerde af aan de Utrechtse Paramedische Academie in 1975 en in 1981 aan de Anglo-Dutch college of Acupuncture. Hij is sinds 1984 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut en sinds 2002 bij Myofasciale Pijn Seminars waarvan hij medeoprichter is.
Jo Franssen
Docent
Betty Beersma studeerde af in 1996 aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen en in 1992 aan de opleiding Manuele Therapie Eindhoven (SOMT). Zij is sinds 2002 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en sinds 2004 docente bij de Myofasciale Pijn Seminars.
Betty Beersma
Docent
Margriet Eleveld studeerde af aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen in 1994. Zij is sinds 2001 werkzaam in de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en sinds 2004 docente bij Myofasciale Pijn Seminars.
Margriet Eleveld
Docent
Matthijs Luitjes studeerde in 2006 af als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool van Groningen. Sinds 2012 is hij werkzaam bij de Praktijk voor nek-, schouder- en armklachten. In 2014 startte hij als docent bij Myofasciale Pijn Seminars.
Matthijs Luitjes
Docent
Dr. Jan Dommerholt is fysiotherapeut in Bethesda, MD. Hij is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Arnhem. Hij studeerde Performing Arts Medicine aan New York University in New York City en in 1996 voltooide een Master opleiding in Biomechanische Trauma en in Health Care Administration aan Lynn University in Boca Raton, Florida. In 2009 verkreeg hij zijn Doctoraat in Fysiotherapie van de University of St. Augustine in Health Sciences. Hij is oprichter en president van Myopain Seminars (USA).
Jan Dommerholt
Docent

Masterclasses 
11-04-2023 en 12-04-2023

MASTERCLASSES

Naast de driedaagse dry needling modules DN-1, DN-2 en DN-3 biedt MPS-Groningen ook Masterclasses aan, bedoeld voor gediplomeerde en gecertificeerde cursisten die het gehele dry needling programma bij ons hebben gevolgd. 

MASTERCLASS DAG 1: 11 APRIL 2023 

Tijdens dag 1 van de Masterclass Dry needling en Myofasciale Pijn zal Prof. Mayoral del Moral een selectie van zijn eigen studies presenteren, gevolgd door een demonstratie van een Naald-EMG meting in een myofasciaal trigger point. Dr. Jan Dommerholt geeft een interessante lezing over dry needling bij tendinopathie, gevolgd door een live demonstratie. Er is aan het einde van de dag ruimte voor het oefenen van praktijkvaardigheden (dry needling) en deelnemers mogen eigen casuïstiek inbrengen vanuit de dagelijkse praktijk die zal worden besproken zodat alle deelnemers hier van kunnen leren.

MASTERCLASS DAG 2: 12 APRIL 2023

Tijdens de tweede dag van deze Masterclass dry needling en myofasciale pijn zal Dr. Jan Dommerholt de recente wetenschappelijke ontwikkelingen en praktijkinzichten bespreken op gebied van myofasciale pijn en dry needling. Dry needling bij spasticiteit en dry needling bij littekens wordt besproken en geoefend door de deelnemers. Aan het einde van de dag is er tijd voor het oefenen van praktijkvaardigheden (dry needling) en mogen deelnemers eigen casuïstiek inbrengen die zal worden besproken zodat alle deelnemers hier van kunnen leren.

 

NIEUW! DE MEEST COMPLETE NEGENDAAGSE DRY NEEDLING CURSUS

De vernieuwde 9-daagse dry needling certificeringscursus van Myofasciale Pijn Seminars te Groningen wordt twee keer per jaar gegeven en is van start gegaan in het voorjaar 2021.
In de drie blokken DN-1, DN-2 en DN-3 van elk drie dagen wordt de dry needling techniek in opklimmende moeilijkheidsgraad gedemonstreerd en onder supervisie geoefend. Na het doorlopen van deze 9 dagen is men in staat 150 spieren veilig en effectief te prikken.

Dry Needling Certificeringscursus DN-1

De theoretische basis van myofasciale pijn en disfunctie en de basisprincipes van dry needling worden besproken aan de hand van recente inzichten uit de pijnwetenschappen, myofasciaal triggerpoint onderzoek en klinische studies. De behandeling van de 15 meest klinische relevante MTrPs in spieren verdeeld over het hele lichaam worden – na het aanleren van de priktechniek op een dummy – gedemonstreerd en op elkaar geoefend.

Cursisten die in het verleden bij MPS-Groningen de basiscursus hebben gevolgd kunnen deze DN-1 module overslaan.

Prijs:
€990,-

Data 2023:

7-8-9 september 2023

Data 2024:

18-19-20 januari 2024
5-6-7 september 2024

Accreditatiepunten :

KNGF: 47 punten en/of Keurmerk: 47 KU

Data, prijzen en inschrijven

Dry Needling Certificeringscursus DN-2

Bij het dry needlen van een zeventigtal spieren in het bovenlichaam m.u.v. de kaakmusculatuur wordt aandacht gegeven aan de anatomie, de symptomatologie en de voor elke spier specifieke oorzakelijke en klachtenonderhoudende factoren.

Prijs:
€990,-

Data 2023:

5-6-7 oktober 2023

Data 2024:

5-6-7 februari 2024
3-4-5 oktober 2024

Accreditatiepunten:

KNGF 56 punten en/of Keurmerk: 56 KU

Data, prijzen en inschrijven

Dry Needling Certificeringscursus DN-3

Zestigtal spieren in romp, heup en benen en de kaakmusculatuur wordt gedoceerd door Jan Dommerholt oprichter van de Myopain Seminars (Bethesda in US) en een autoriteit in dit vakgebied met vele publicaties op zijn naam.

Prijs:
€1175,-

Data 2023:

9-10-11 november en examen 9 december 2023

Data 2024:

7-8-9 maart 2024 en examen 13 april 2024

7-8-9 november 2024 en examen 14 december 2024

Accreditatiepunten:

KNGF 54 punten en/of Keurmerk: 54 KU

Data, prijzen en inschrijven
Meer informatie